Ondergoed

Wat doe je als je nergens iets van weet maar ze vragen naar je mening? Juist ja, dan ga je je eerst informeren. Toch?

Wat doe je als je ergens niets van weet en helemaal niemand vraagt je mening? Juist ja, dan hou je je mond. Toch?

Wat doe je als je ergens heel veel van weet en ze vragen je om jouw mening? Juist, dan kom je met een goed geïnformeerd en weldoordacht betoog. Toch?

Wat doe je als je ergens heel veel van weet en niemand vraagt je mening?Juist, dan schrijf je een column!

(Of niet. Want we leven in een vrij land.)

Zelf als iemand die geen enkele aanleiding heeft om naar de Hema kinderafdeling te gaan viel me toch iets op deze week. Er is veel ophef over hun nieuwe genderneutrale kinderafdeling. Blijkbaar is de Hema daar mee gestart naar aanleiding van een direct verzoek van een tienjarig meisje. Zij vroeg om stoerder ondergoed.

En dat snap ik. Want heb je wel eens gekeken naar kleine meisjes ondergoed? Op een strikt neutrale en niet perverse manier! Nu niet afdwalen he?!

Nou, dat ziet er nogal lief uit. Zacht katoen, leuk bloemenprintje. Vaak roze. Niks mis mee. Als volwassene zou ik soms ook wel die ondergoedjes willen dragen – lekker vrolijk dat design. Maar mijn kont neemt tegenwoordig wat meer ruimte in, ik pas net niet in in hun grootste kindermaat. Ahem… not!

Maar niet stoer.

Dat was er wel. Aan de overkant op de jongens afdeling. Gescheiden door een onzichtbare muur. Daar kon dat arme kind niet heen natuurlijk!

Hema heeft nog steeds meisjes- en jongensondergoed. Maar het label is er uit. En dat is perfect!

Ik leg graag uit waarom:

Een label jeukt!

Ja, echt. Het eerste wat ik doe met kleding die ik direct op de huid draag?

Het label eruit knippen!

En weet je wat de Hema al jaren doet? Hun maataanduiding printen. Hoef je niet eens meer zelf te knippen!

Ze zijn hun tijd ver vooruit!

4 gedachten over “Ondergoed

  1. Wou iets schrijven over Hema-aandelen, maar wou zo flauw niet zijn.
    Een ding moet me van het hart: jaren geleden kocht ik als moeder van 3 meisjes herensandalen voor mezelf. Ik liet me niet tegenhouden door het woord dames of heren. Dat is maar een woord!

    Like

  2. Een woord is niet altijd “maar” een woord, toch? Achter een woord schuilt zo veel betekenis. Betekenis en waarde die wij er met zijn allen of individueel aan geven. Woorden kunnen iemand heel erg pijn doen, helaas.

    Die sandalen waren super cool! En ik
    herinner me ook een heerlijke eau de toilette voor “heren” 😊

    Like

  3. De maatschappij zit soms vreem in elkaar. Een labeltje wat zou bepalen of iets wel of niet mag (van de maatschappij). Als je nou blij en gelukkig wordt van die batman onderbroek waarom niet? Nu de Hema worst nog.

    Like

Plaats een reactie