Moeilijk

Soms, wanneer ik gestrest, geïrriteerd, hongerig, huilerig, hormonaal en hypergevoelig ben, denk ik aan DIT liedje van Brigitte Kaandorp. Alleen al het mentale plaatje van haar achter de piano zorgt voor een hoge dosis relativering.

“Ik heb een heel zwaar leven, ja echt heel zwaar… Moeilijk moeilijk moeilijk moeilijk moeilijk…” zingt ze. Daar moet ik dan meestal om lachen.

Een paar van mijn stress management trucs:

Ik zet mezelf achter de computer met een stuk brood in mijn ene knuist en een stuk chocolade in mijn andere. En dan staar ik al kauwend naar het plaatje van de melkweg op mijn homescreen. Zeer kalmerend.

Of, ik ga online naar 1 van mijn favoriete cosmeticashops* en bestudeer de ingrediënten lijsten van nieuwe dagcrèmes. Echt waar… werkt ook zeer kalmerend.

Of, ik loop een ommetje met de hond.

Of, als mijn vriend er is, sleep ik hem mee naar boven. Voor een potje origami. Je weet wel. Dat delicate vouwwerk 😉

Of, ik ga eten maken. Liefst iets wat ik op auto pilot kan en altijd lukt. Pasta of pizza dus.

Of, lees een boek.

Of, doe yoga.

Nee, geen yoga, wat zeg ik nou weer. Dat doe ik alleen wanneer ik happy ben en daar puf voor heb. Pfff, zit ik hier gewoon te liegen…

En, wanneer ik echt tot het uiterste ben getergd, ga ik voor de spiegel zitten en huil**.

Wat ik echt heel moeilijk vind is voelen waar ik nou zo gestrest, geïrriteerd, hongerig, huilerig, hormonaal en hypergevoelig van ben geworden. Überhaupt.

Het kunnen best dingen zijn die al eerder zijn gebeurt en waarvan ik niet eens meer weet wat, hoe en wanneer.

Wat ik nog moeilijker vind is voelen wanneer ik mezelf wil behoeden voor een gestrest, geïrriteerd, hongerig, huilerig, hormonaal en hypergevoelig gevoel en misschien al spreekwoordelijk op de rem sta vanbinnen. Ergens. Eerder.

Hoe vaak doe ik dat? Vaak? Wat is vaak? Is dat wel handig? Wat mis ik daardoor?

Dat probeer ik de laatste paar weken te voelen en te herkennen bij mezelf.

Uitermate moeilijk en zwaar…

 

*Wil jij mijn favoriete cosmeticashops weten? Geef dan een “Cosmetija” in een comment. Ik zet ze met liefde op rij in een aparte post!

**Dan kan ik namelijk goed zien wanneer mijn ogen te dik worden, handig om te weten wanneer ik echt moet stoppen!***

*** Ja, dat is best raar 🙂 Ben ik de enige?

11 gedachten over “Moeilijk

  1. Leuk zoals je schrijft. Je gebruikt bestaande woorden voor een andere situatie: de lezer mag raden en voor zich zien. Ik hou erg van die verhulling van de “werkelijkheid”.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie