Inspiratie

Mijn collega S. en ik wonen vlak bij elkaar. Ik had onlangs een “zal ik je met de auto naar huis brengen” date met haar. S. en ik wonen niet alleen in dezelfde plaats maar vragen ons regelmatig ook dezelfde existentiële dingen af.

Wat moeten we nou. Met ons werk. Met ons zelf. Met ons leven. Het gaat allemaal goed, maar…

In de auto spreken we onze wensen uit. Soms weten we van te voren ook niet wat we wensen, dus het helpt ze hardop uit te spreken. Terwijl S. vakkundig over de buitenwegen rond Zeist en Utrecht zoeft stelt ze de vraag: en hoe is het nu bij jou. En dan laat ze me praten. En luistert. Luistert echt. En vice versa. Het is heerlijk om gehoord te worden bij S. in de auto!

Dit keer ging het eens niet over ons persoonlijk wel en wee. Ik zoek naar een mogelijk thema wat ik kan gebruiken voor de aankomende Cultuurnacht in Houten. Mijn bijdrage daarvoor zal een stuk tekst zijn dat bij een foto wordt gepresenteerd. Het is een samenwerkingsverband tussen fotografen en schrijvers. Het officiële thema is ErfGoed en mijn fotograaf is W. Hij en ik zijn allebei redelijk nieuwe bewoners. Maar wat weet ik als redelijk nieuwe Houtenaar (of toch Houtenees?) nou van typisch erfgoed in deze plaats? Niet zo veel.

Het ging ongeveer zo: Weet je wat je kan doen? Handgebaren. Oh ja! En weet je wat ook kan?! Meer handgebaren.

We namen uit enthousiasme wat voorrang bij een verkeerssluis, waarbij we vrolijk bedankjes wuifden naar de wachtende auto. Dacht hij waarschijnlijk. In werkelijkheid bespraken we net een volgend ludiek plan.

W. en ik zijn nog in conclaaf over het thema. Dus mijn brainstorm met S. was zeer waardevol. Wij werden er zo enthousiast van dat ik me af vraag of we niet vaker minder over onszelf moeten nadenken en praten…

Als in: meer bezig zijn met dingen maken of doen. De lichaamstaal was in ieder geval geanimeerder dan bij eerdere ritten, oogwit glansde in het donker…

Oh jee, wat moeten we nu?!

3 gedachten over “Inspiratie

  1. Oh wat spannend. Je deelt het verhaal en de foto toch wel met ons na afloop hè? ;).

    En mag ik een happy medium voorstellen: een beetje over jezelf en een beetje over een random onderwerp kletsen doet het altijd goed ;). Te veel jezelf doorgronden kan soms heel vermoeiend zijn :P.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s