Rotterdam

Ik ben naar Rotterdam geweest. In mijn eentje, voor 1 nacht.

En aan de oevers van de Maas had ik opeens mijn eerste transcendente ervaring te pakken. De gewaarwording dat mijn lichaam mij, al 42 jaar, door tijd en ruimte voortbeweegt. Ik keek naar achter en ik keek naar voren langs de rivier en voelde al die jaren. Geconcentreerd in mij. En ik voelde mij heel krachtig.

De symboliek daarvan hing zwaar in de grijze lucht. Het benam me de adem en daarna voelde ik me zo dankbaar dat ik er tranen van in mijn ogen kreeg. Snel zette ik mijn zonnebril op 🙂

Ken je dat? Dat het bijna is alsof je naar je zelf kijkt van buitenaf en tegelijkertijd je eigen samengebalde energie veld voelt. Ik was zo’n ervaring niet aan het opzoeken maar herkende hem absoluut. 

En voor degene die nu denkt: Okeeee Mare… vaag…

No worries. Ik heb ook nog andere ervaringen 🙂

Want wat een fijne stad is Rotterdam! Er hangt een rauwe en optimistische sfeer. Zo van: Hoe bedoel je, kan niet? Kan wel!

Als je houdt van industrieel verval ben je hier ook aan het goede adres. Ik waande mij af en toe in het post apocalyptische wereld van NieR:Automata. De stad deed me ook denken aan Brisbane in Australië, met al die bruggen.

Hoogtepunten wat mij betreft:

  • Het Japans/Koreaanse winkeltje Kazaguruma aan de Pannekoekstraat, waar ik tot mijn grote geluk Japanse (biologische!) natto* kon kopen bij de meest sympathieke verkoper ooit.
  • Koffie bij Heilige Boontjes aan het Eendrachtsplein. De koffie wordt geschonken door ex boefjes in het voormalig politiebureau. Zo staat op hun website. Van dit soort ironie hou ik! De koffie was heerlijk 🙂
  • Het Fotomuseum, waar ik een tentoonstelling van fotograaf Bruce Davidson bekeek. Indrukwekkend omdat Bruce al op leeftijd is en de geschiedenis vanaf de jaren ’50 tot nu in beeld door hem is vastgelegd. Gaat dat zien 🙂
  • De Fenix Food Factory waar ik heerlijk ontbeten heb bij Jordys Bakery. Ze hebben daar echt hemels brood. Ik kreeg zelfs extra toast toen ze hoorden hoe lekker ik het vond! Daarnaast hadden ze mijn geliefde rooibos thee.

Dus mensen, geef Rotterdam ook een bezoek zou ik zeggen! Wie weet wat je er meemaakt 😉

*Aan de Japanse delicatesse natto kan ik wel een hele eigen post weiden. But lets not. Er zijn op internet zat filmpjes van mensen die natto proeven en over hun nek gaan. Dus het is acquired taste.

3 gedachten over “Rotterdam

Plaats een reactie