Korting

Het is Black Friday. Blijkbaar.

Klinkt best eng he? Een soort van Doomsday scenario.

Mijn mailboxen ontploffen vandaag door alle kortingsacties. 15%, 20%, 30% korting. Op kleding, woonaccessoires, cosmetica, electronica. Zelfs op hondenbrokken.

Alles is onmisbaar en het is nu of nooit. Kopen, kopen, kopen. Nu, nu, nu.

Ik stond op het punt een massive wipeout van AL mijn mail te doen. Maar toen zag ik toch wel een heel aantrekkelijk aanbod. Hup. Snel naar die website toe. En als ik daar toch wat rond hang, gelijk maar even kijken wat ze nog meer hebben. Opeens zie ik dingen die ik absoluut nodig heb…

Normaal gesproken hou ik ontzettend van online shoppen. Zeker als ik het vergelijk met het alternatief: shoppen in het wild. Bijvoorbeeld in de Kalverstraat, op zaterdag. Na 2 uur heb ik dan gegarandeerd een meltdown en is mijn bloedsuikerspiegel uit balans. Naast alle andere dingen die dan nog meer uit balans zijn, mind you. ‘Just shoot me now’ kan ik nog net roepen voordat ik als vanzelf verkreukeld in elkaar zak op de grond.

Drama queen much? No, the struggle is real! Maar oke, het in elkaar zakken doe ik liever thuis.

Op Introvert, Dear is net een stuk verschenen (in het Engels) over het onderwerp ‘Introvert hangover’. Dit artikel noemt 17 tekenen van een overprikkeld introvert brein. Na een dagje ‘shoppen’ kan ik ze alle 34 aanvinken!

Verleiding, inspelen op hebberigheid. Zelfs de meest ethische warenhuizen doen er aan mee. Uit pure koppigheid en recalcitrantie koop ik gewoon niks vandaag. Dan maar geen korting.

Wish me strength. Ik ga NU mijn mailbox legen.

2 gedachten over “Korting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s