Tijdreizen

5 november. Na 9 maanden ‘sparen’ voor minder mm’s is mijn ‘tumor-baby’ eindelijk ‘geboren’.

Operatie geslaagd, patiënte leeft nog.

Ik heb daarna ook heel goed nieuws gekregen naar aanleiding van het pathologisch onderzoek: Schone snijranden en geen uitzaaiingen in de lymfeklieren. 

Dus, officieel, ben ik borstkanker vrij. Woehoe!

En toch… Toch voel ik me nog niet perse alleen maar heel blij. Ik weet eigenlijk niet hoe ik me precies voel. Er zijn zoveel emoties dat ik ze nog niet allemaal heb kunnen identificeren. Hoe kun je iets bevatten wat sowieso al ongrijpbaar is? 

Dus hang ik wat rond en hou me koest om goed te kunnen herstellen. Mijn tante M noemde het woord ‘koest’ als eerste. In andere context, maar het is me bij gebleven als meest passend voor deze periode. Ze heeft voor me opgezocht dat het van het het Franse ‘couche toi’ (ga liggen) komt. Vrij vertaald: geniet van alles wat ontspannend is.

Een periode van spreekwoordelijk wonden likken en litteken verzorging. Af en toe, ’s avonds voor de spiegel, verwonder ik mij over hoe mooi het resultaat toch is. All things considered. En prijs ik mijzelf gelukkig. Met de fantastische chirurg die ik had en mijn goede lichamelijke conditie. Vervolgens moet ik nog wel over een drempel om die littekens aan te raken. Is nog een dingetje…

Toen ik net mijn diagnose kreeg wilde ik graag dat ik een sprong in de toekomst kon maken. Naar een tijd dat alles weer goed zou zijn. Netjes hersteld van alle commotie, alle angst en alle wonden. Nu ben ik op dat moment dat je bijna een soort finishlijn kunt zien. Maar ook ziet dat de finishlijn misschien helemaal niet meer ‘de finish’ is. 

En ja, wat ga je ‘erna’ doen. Het leven als 2.0 versie komt eraan – hoe zal dat zijn?

Maar, eigenlijk, wil ik niet te veel in de toekomst gaan kijken. 

Mijn leven is nu. En nu is mij lief. Tijdreizen komt later nog wel weer een keer…

                                                                 ~~~

(Mijn traject met behandeling is nog niet klaar. Binnenkort volgt nog radiotherapie. To be continued)

3 gedachten over “Tijdreizen

  1. Ik heb de laatste tijd regelmatig aan je gedacht, nadat ik je blogpost had gelezen met het nieuws van jouw diagnose.
    Wat fijn dat het goed is gegaan. Heel veel sterkte met herstel en radiotherapie. En wennen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s