Deur

De deur is makkelijk over het hoofd te zien. Naast een beddenspeciaalzaak notabene. Ik druk op de bel en wacht. Achter mij staat opeens een meisje dat ook naar binnen wil. Over mijn schouder drukt ze op dezelfde bel. Ze staat heel dicht op me dus ik doe een stap opzij. Een mannenstem klinkt door de intercom. ‘Ja?’

Het meisje doet een stap naar voren. ‘Liz hier, doe open’. Haar stem klinkt hees. De deur gaat open. Ik was hier eerst en vind dat ik daarom het recht heb om als eerste naar binnen te gaan. Ik duw mijn lichaam in de strijd. Binnen is een trap. Het meisje Liz loopt vlak achter me aan naar boven. Halverwege wil ik haar ‘per ongeluk’ een duw met mijn tas geven. Maar ze is er niet meer…

Kun je van een alledaagse gebeurtenis een scene maken die past in het fantastische genre? Dat was de opdracht die ik kreeg van mijn docent SF & Fantasy schrijven. Braaf gingen wij aan de slag. Het is leuk om op die manier naar alledaagse situaties te kijken en te denken ‘wat als?’.

Bovenstaande scene zou een intro kunnen worden van een verhaal over een onzichtbare ‘evil twin’. Of over een geheim genootschap in een pand met verborgen deuren. Of…

Verzin maar! Wat zou er volgens jullie kunnen volgen?

6 gedachten over “Deur

 1. Hmm.. als het fantasy is: ze is het nichtje van de man die je wilde bezoeken. Hij en zijn nichtje Liz zijn de enige in de familie die magiërs zijn. Als een magiër echter te veel van zijn/haar krachten gebruikt wordt hij (langzaam) onzichtbaar tot het punt dat hij/zij helemaal verdwijnt. Liz had zoveel haast juist omdat ze te veel van haar krachten had gebruikt en hoopte dat haar oom haar kon helpen. De vraag is echter: was ze optijd?

  Geliked door 1 persoon

   1. Haha ik weet niet of dit idee origineel genoeg is. 🙂 Maar ooit misschien wel ;).

    Ben nu wel heel benieuwd naar wat jij er van gaat maken 😀 Wie is Liz en waar is ze nu?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s