Eindhoven

Mijn zusje en ik deden in juli een minivakantie in Eindhoven. Een minivakantie houdt in dat je minstens 1 nachtje ergens anders slaapt en minstens 1 keer uit eten gaat. Mag in eigen land. In onze definitie dan tenminste.

We hadden een hotel geboekt en high hopes over het interieur. Op de plaatjes zag het er prachtig uit.

En waarom Eindhoven dan? Ja, waarom niet? 

Volgens mijn Happy Cow app barst het van de vegetarische eettentjes en hippe koffieplaatsen in Eindhoven. We zagen ons al helemaal als echte jet-setters een dagje rondstruinen in een veggie paradise.

Alleen, Eindhoven is een beetje… tja. Oninspirerend? Mag je dat zeggen als je een stad eigenlijk niet kent?

Het begon al op het station. Wij zijn plaatsten als Almere, Amsterdam en Utrecht gewend. En Eindhoven miste wat eigenheid, wat charme… Dat was een eerste indruk.

Onze kamer keek uit op een muur maar als je je best deed zag je nog net het politie bureau. Het gordijn was wel heel mooi 😉

De verlichting was raar. En dat voor een pand waar vroeger lampen werden gemaakt. We waren verbaast…

Ik was ook niet helemaal fit en het was buiten een van de heetste dagen van de zomer van 2018.

Mijn zusje werd ’s nachts wakker gehouden door een stel in de kamer ernaast. “They where doin’ it”. Luidruchtig.

Ik ben er doorheen gesukkeld nadat ik wat paracetamol had genomen tegen de hoofdpijn. Thank goodness.

Hebben we het dan helemaal niet leuk gehad? Tuurlijk wel!

We begonnen met lunchen bij The Happiness Kitchen. Gevonden via de Happy Cow app dus en daarna zonder problemen gevonden via Google Maps.

Met zo’n naam verwacht je wel wat geluksgevoel. En dat kregen we ook. We hebben er wat knusse uurtjes doorgebracht in de vensterbank zitplaatsen.

’s Avondes hebben we Bij Albrecht gegeten. Of eerder: een veganistische foodexperience genoten. Alles is plantaardig. En elk gerecht ontzettend mooi vormgegeven. We kozen de 4 gangen ervaring. Inclusief dessert.

De eigenaars zijn Bernadette en Manfred, een wife & husband team. Hij is de chef, zij de voedingsadviseuse. We hebben met haar gesproken over hun dochtertje die zo jong als ze is geen vlees en vis meer wil. Voor mij heel herkenbaar. Voor hun de reden om Bij Albrecht te beginnen.

Het eten was echt verrukkelijk. De wijn ook. Maar de volgende dag smaakte een tosti kaas met ketchup in het Van Abbe museum ook super goed. There’s a place and time for everything.

Het museum zelf was ook leuk. Vooral het gebouw is prachtig. En koel. Het was een oase nadat we een dorstige kilometer door de hitte hadden afgelegd.

Dus mensen, ga naar Eindhoven. Voor Bernadette en Manfred, het Van Abbe en de koffie, bij Coffeelab. En ga dan snel weer door naar het station. Dat is maar een paar stappen verder 😉

En vergeet je Happy Cow app niet!

4 gedachten over “Eindhoven

  1. haha tja Eindhoven is inderdaad niet de meest inspirerende stad ever. Ik ben er een paar keer geweest op doortocht naar Veldhoven waar jaarlijks de Abunai conventie wordt gehouden… Moet eerlijk zeggen dat ik nooit gedacht heb: goh laten we een nachtje blijven om Eindhoven eens te bekijken haha. 😉 Maar weet nu wel waar we volgende keer lekker kunnen gaan dineren :D.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s