Trayee

Het is in Nederland al weken warm. En ook op andere plekken op de aarde. Bijvoorbeeld in Japan. Mijn vriendin die in het zuidelijkste puntje van Japan woont geeft aan dat het er elke dag boven de 35 graden is.

Rocky onze hond is blij met zijn kort geschoren haren – dat heeft hij me zelf verteld! – maar hijgt amechtig als we zijn rondjes lopen.

Heb je gemerkt dat met warm weer geuren zich juist sneller ontwikkelen of juist heel snel verdwijnen?

Ook eten smaakt anders. Met een beetje geluk proef je rijpe en volle smaken maar het kan ook zo maar zijn dat je meer zout nodig hebt om nog maar iets te proeven.

Etensresten rotten snel en trekken vliegjes aan maar de Jasmijn geurt ’s avonds uitbundig. Ik kan het van 3 tuinen verderop nog ruiken.

Met warm weer merk ik dat een licht waterig of citrusrijp parfum verkoeling brengt maar vaak al tegen de middag weg is. Een zwaarder en kruidiger parfum blijft langer hangen maar bezorgt me snel hoofdpijn. Wat te doen?

In mijn zoektocht naar natuurlijke parfums kwam ik een aantal jaren geleden het parfum Moon Bloom van Hiram Green tegen. Met een vet accent op Tuberose, Jasmijn en andere witte bloemen is het een zwaar narcotische geur. Met mijn liefde voor Jasmijn leek het op papier voor mij perfect maar in de realiteit was het op een gegeven moment too much. Of misschien was ik wat te royaal met opbrengen 😉 

Vandaag draag ik de geur Trayee van Neela Vermeire. Gecreëerd door meester parfumeur Bertrand Duchaufour. Niet helemaal 100% natuurlijk maar het geeft me geen hoofdpijn.

Als je reviews over parfum leest, zoals ik zelf vaak doe, lees je heel wisselende ervaringen. De een vind deze geur een meesterwerk in de ‘Orientaalse geurfamilie’, de ander vind het te veel naar keukenkruiden ruiken. Als in Indische curry mix. Die associatie heb ik zelf totaal niet!

Ik ben blij te melden dat deze geur mij niet alleen op papier smaakt, maar ook op mijn huid goed met zweet mengt.

Meestal als een geur patchoeli bevat haak ik af. Mijn neus ruikt dan te veel hippie. Ja dat kan 😉 Maar in de combinatie met vetiver en sandalwood valt het bijna weg. Wat overblijft is een diepe kruidige geur envelop met frisse tonen van basilicum en cassis die er als rook bovenhangen. Tenminste, op mijn huid. Vind ik.

En als je goed leest zie je iets over ‘ganja effects’ in de top notes. Juist ja. Een weed luchtje dus. Die Bertrand toch…

Ik merk alleen dat het een goede combinatie is met de diepere geuren in deze compositie. It keeps the scent high 😉 Misschien ben ik toch meer hippie dan ik denk…

Neela Vermeire is trouwens mijn favoriete ondernemerstype. Ze wilde geuren maken die haar jeugdherinneringen uit India weergeven en is gewoon zelf begonnen. Met behulp van 2 parfumontwerpers is ze in de min of meer verzadigde parfummarkt van het grote geld gestapt en heeft een plek voor zichzelf gecreëerd. Hoe bedoel je, kan niet? Kan wel!

You go Neela!

 

Trayee Parfum compositie

Top notes: Blue ginger from Madagascar, Elemi oil, Cinnamon Bark, Ganja effects, Blackcurrant absolute, Basil.

Heart notes: Sambac Jasmine absolute, Egyptian Jasmine absolute, Cardamom absolute, Clove, Saffron, Sandalwood.

Base notes: Javanese Vetiver, Haitian Vetiver, Incense, Mysore Sandalwood oil, Patchouli, Myrrhe, Vanilla, Cedar, Amber notes, Oudh Palao from Laos, Oak Moss

Een gedachte over “Trayee

  1. Ik merk dat dit weer inderdaad om wat meer geurgeweld vraagd om de zweet luchtjes te verbergen. ^__^”
    🙂 Misschien dat ik deze ook een keertje uit ga proberen. Want die van Weleda heb je alleen wat aan in de winter als je niet transpireert haha.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s