Fit4

“En, heeft u ook iets ernstigs?” Meneer is flink op leeftijd en kijkt op me neer terwijl ik mijn sportschoenen aantrek. 

Ik overweeg heel snel wat ik hem allemaal wil vertellen. Want tja, ik ken hem nog maar net.

“Tja, ik heb borstkanker. Dat is best ernstig vind ik.” Ik vind zelf dat ik heel kalm klink.

Meneer wankelt en gaat op een stoel tegenover me zitten. Maar hij heeft me net verteld dat hij een pacemaker draagt en hier onder andere is om aan zijn evenwicht te werken. Dus ik maak me nog geen zorgen dat mijn nieuws hem te veel wordt. 

Hij blijkt opvallend goed op de hoogte van een behandeling tegen kanker en vraagt me van alles over de behandeling die ik heb. Door zijn oprechte belangstelling is ons gesprek heel gemoedelijk. Ik vraag hem of hij in zijn directe omgeving iemand heeft die ook borstkanker heeft meegemaakt. En inderdaad, dat heeft hij.

Om precies 5 uur lopen we samen naar de trainingsruimte. En als vanzelf stappen we op 2 fysio fietsen naast elkaar. Na een paar minuutjes draait hij zich naar me toe.

“Zo, jij gaat snel. Ben je al in Bunnik toevallig?”

“Bijna. Ik rij nu bij bakkerij Vroeg. Ik ruik het verse brood al! Echt heerlijk!” zeg ik zonder aarzeling maar wel wat buiten adem. Ik hou namelijk het liefst een straf tempo aan. Ik ben hier immers voor mijn gezondheid.

“Oh ja, Vroeg heeft heerlijk brood! Echt een feestje om te eten. Maar wel duur. Ik ga meestal ergens anders heen voor brood.” Meneer trapt in rustig tempo door.

“Waar bent u nu?” vraag ik. 

“Ik ben Houten nog net niet uit. Waar zal ik heen gaan?”

“Misschien naar De Wulven? Dat is nu heel mooi. En de regen is gestopt!”

“Goed idee! Dat ga ik doen.” Meneer gooit zijn eigen tempo ook flink omhoog.

Na 10 minuten stappen we af en steken een duim naar elkaar op. Meneer gaat naar de benchpress en ik naar een crosstrainer.

Na een uur trainen vraagt meneer: “En, waar fietsen we volgende keer heen?”

 

{Ik ben bezig met pre-operatief sporten bij de fysio. Want hoe fitter ik ben hoe beter ik straks van de operatie kan herstellen. Dat is in ieder geval mijn werktheorie. Blijkt dat er onlangs een studie is gedaan door het Radboud UMC die ze – beetje morbide – Fit4Surgery hebben genoemd. En daar kwam uit dat sporten voor een operatie ook inderdaad heel goed is. Jeej!}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s